bitime 1 hafta kala oynanan bu maçta fenerbahçe kalecisi vasile radovicin büyük hataları ile maçı 2-0 kaybetti.beşiktaş daha sonra göztepeyi 2-0 yenince bitimr 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.son maçta fenerbahçe beşiktaş ile oynayacaktı ama fenerbahçenin şampiyon olması için rakibini 7 farklı yenmesi gerekiyordu.
türk futbolunda devrim yapan 10 yabancı teknik adam
#3 abdullah gegiç anadolu ihtilali
türkiye belki de "kaybedenlerin memleketi"... derwall ve veselinoviç'in 1984 avrupa şampiyonası'ndaki yenilgilerle türkiye gelmeleri ilk değildi. 1966 şampiyon kulüpler kupası finalinde partizan, real madrid'i yenip kupayı alabilse partizan'ın hocası abdullah gegiç real madrid'in başına geçecekti... ancak vasovic'in golüne amancio ve serena karşılık verince hem real madrid şampiyon kulüpler kupası'nı kazandı hem de abdullah gegiç partizan'dan ayrılıp başka bir takım aramak zorunda kaldı. babasının tavsiyesiyle türkiye'ye geldi. ilk sezon çalıştırdığı fenerbahçe, tıpkı partizan gibi, sonunu getiremedi... sarı-lacivertli takım bitime iki hafta kala vefa'ya radoviç'in hatalı goller yediği maçta 2-0 mağlup olunca şampiyonluğu beşiktaş'a kaptırdı. böylelikle gegiç'in fenerbahçe defteri kapandı ama türkiye macerası devam edecekti... ertesi sezon için eskişehirspor'un teklifini kabul etti. dört sezon sürecek gegiç ve es-es fırtınası o kararla başlamış oldu. ilk başarıya da ligin üçüncü haftasında fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ederek ulaştılar. 1967-68 sezonunu dokuzuncu sırada tamamlayan eskişehirspor, 1968-69 ve 1969-70 sezonlarında ligi ikinci bitirdi. 1970-71 sezonu ise sadece ispanya'nın değil avrupa'nın da en güçlü takımlarından biri olan sevilla zaferiyle başladı. deplasmanda 1-0 yenilgiyle dönülen fuar şehirleri kupası maçının rövanşında son dokuz dakikada atılan üç gol kırmızı şimşekler'e hem 3-1'lik galibiyeti hem de turu getirdi. aynı sezon ligi dördüncü tamamlayan gegiç'in takımı, 1971-72'de de ligi yine ikinci sırada noktalarken, hem türkiye kupası'nı hem de cumhurbaşkanlığı kupası'nı müzesine götürdü. türkiye'de en uzun süre çalışan yabancı teknik adam unvanını taşıyan gegiç sonraları beşiktaş'ta, yarım sezon yine fenerbahçe'de, samsunspor'da, adana demirspor'da ve bursaspor'da görev yapsa da hiçbirinde eskişehirspor'daki kadar ses getirmedi. bursaspor'un şimdilerde kullandığı vakıfköy tesisleri'nin yapımında büyük emeği oldu. 1969 yılında 6 maç türk milli takımı'nın başında sahaya çıkan gegiç, 1977'de türk vatandaşlığına geçti. köln futbol yüksekokulu'nu bitirerek "futbol profesörü" unvanını aldı. bir dönem gazetelerde yazarlık da yapan gegiç 2000'li yılların başında sırbistan'a döndü, halen zemun'un danışmanlığı görevini yürütmekte. son olarak mart ayının ilk haftası eskişehirspor'un davetlisi olarak bir maça geldi, omuzlarda taşındı. gelişiyle ve varlığıyla bu yazının da fikir babası oldu...
o zamanlar vefa istanbulun sevilen kuluplerinin başında gelirdi.3 büyüklerin tüm taraftarları vefa'yı severler ve maçlarda desteklerdi.hangi 3 büyükten biriyle oynarsak,diğer oynamadağımız büyüklerin taraftarı hemen türübünlerde vefalı olurlardı.hatta 3 büyük kulubün oyuncuları bile vefa'nın düşmemesi ,iyi yerlerde olması için rakibimiz olan takımlara oynadıkları maçlarda ellerinden gelen gayreti seyircisininde desteğiylede esirgemezdi. bu maçın bitiminde hakem bitiş düdüğünü çaldığında hiç unutmam şeref has yanıma gelip mağlüp oldukları halde bana daha iyi oldu böylesi dedi. yanlış anlaşılmamaya sebep olmamak için tekrar ediyorum.90 dakika başa baş dişe diş oyun oynandı.hiç bir müsamaha ,kayırma yapılmadı.yani şimdiki tabirle şike diye bir olay olmadı.vefa bileğinin hakkıyla kazanarak o sene diğer maçlardada başarılı olarak ligde kaldı.