fenerbahçe'nin eski kaptanlarından onur kayador'un anısı;
idmana çıkmadan oynadım
1983'te askere gitmiştim. başkanımız ali şen'di. manisa kırkağaç'ta askerlik yapıyordum. 83-84 sezonu'nda hafta sonları birliğimden izin alıyordum ve maçlara çıkıyordum. maçtan bir gece evvel de birlikten ayrılıyor maç sabahı takıma dahil oluyordum. o zaman teknik direktörümüz stankoviç'ti. asla antrenmana çıkmayan oyuncuya ve formda görmediği oyuncuya forma vermezdi. çok disiplinli biriydi. ben de takım kaptanıydım. bir kaç defa birliğimden izin alamadım ve maçlara çıkamadım. o maçlarda da takım kötü sonuç alınca stankoviç tüm maçlara çıkmamı istedi. orduspor'la deplasmanda oynuyorduk. ben yine birliğimden izin alamadım. ancak stankoviç benim maça yetişeceğimi sanıyormuş. takım arkadaşlarım anlattı. hoca soyunma odasında 11 kişilik kadronun 10 kişisini açıklamış ve formaları asmış. bir tek 4 numaralı forma belli değilmiş. "niye gelmedi hala. o gelmeyince yeniliyoruz" demiş. son maçın başlamasına 20 dakika kalana kadar beklemiş. ancak ben gelmeyince sonunda sedat'a formayı vermiş. maçta orduspor da galip gelince, çok üzülmüş. beni hep örnek sporcu gösterirdi. o nedenle de takım kaptanı yaptı. onun gibi katı, diktatör, astığı astık kestiği kestik bir adamın prensiplerinden ödün vermesi beni çok etkilemişti. idmana çıkmadan beni sahaya sürmesini hiç unutamam.
ilk basımı 2007 yılında olan reşat güngör'ün "40 yıldır mor beyaz" kitabından;
11 eylül 1983 pazar günü orduspor'un konuğu ligin güçlü temsilcilerinden fenerbahçe idi. ibrahim acar - ismet kök - yüksel özdoğrul hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmaya ev sahibi orduspor, ali - uğur - salih - selim - ismail - güven - yücel - sabri (sinan) - bedri - turgut (süleyman) onbiri ile çıktı. rakip fenerbahçe ise yaşar - erdoğan (erkan) - cem - karaliç - sedat - ilyas - müjdat - önder - engin - selçuk - repçiç onbirı ile mücadele ediyordu.
alaaddin metin'in hürriyet gazetesi'ndeki maç yazısı: "orduspor'un ilk tehlikeli atağı 4. dakikada güven'le birlikte geldi. güven, sol kanattan ortaladı topu. bedri altı pas üzerinde şahane bir vuruş yaptı. top yaşar'ı da geçti. üst direğin altından sekti. bu pozisyon şanssızlık eseri değerlendirilemedi. 19. dakikada ismail, orduspor yan alanından aldığı topla fenerbahçe ceza alanına girdi. topu file yerine erdoğan'a kaptıran ismail, orduspor'u mutlak bir golden etti. 20.dakikada fenerbahçe llyas'ın ayağından ilk tehlikeli atağı yaptı. maçın yıldızı llyas, 22. dakikada yaklaşık 30 metreden topa çok sert vurdu. kaleci ali, ilyas'ın bu sert şutunu güçlükle önledi, 26.dakikada engin'in sağ kanattan ortaladığı topa orduspor ceza alanında ön ce repçiç kafa ile sonra da llyas kafa ile ıska geçince bir fenerbahçe atağı daha kendiliğinden önlendi. 30. dakikada sabri'nin sağ kanattan ortaladığı topa kaleci yaşar yükseldi. fakat elinden kaçırdı. o sırada yanında bulunan turgut zamanında topa vuramayınca yaşar ikinci hamleyi de yaparak gole izin vermedi. 34. dakikada selçuk, ceza alanı içerisinde kaleciyle karşı karşıya kaldı. fakat ali, selçuk'un ayaklarına yatarak gole imkan vermedi... ikinci yarıya orduspor baskılı başladı. 62. dakikada engin yerini ismail'e bıraktı. bu değişiklikten sonra orduspor'un golü geldi. güven, sağ çaprazdan orta yapmak istedi. güven'in uzun ortası, aşırtma bir vuruş olarak kaleci yaşar'ın üzerinden ağlara takıldı. 1 - 0, fenerbahçe golü yedikten sonra biraz canlandı. 68. dakikada repçiç'in şutu kaleci ali'den döndü. ve karşılaşma da orduspor'un 1 - 0 üstünlüğünde sona erdi."
orduspor: ali çanakçı, ismail şahin, salih aydoğan, selim şener, uğur şerement, sabri bayram (dk. 76 sinan bayraktar), şükrü bekiroğlu, güven türközer, bedri taner, turgut özel (dk. 80 süleyman kontaş), yücel uyar