ilk basımı 1997 yılında olan bülent gürkan ve m. sait orhan'ın "trabzonspor efsanesi" kitabından;
ivançeviç mucizesi
çünkü, kaleperoviç yönetiminde şampiyonluk hedefine kilitlenen fenerbahçe' de, benzer başarıyı gösteriyor, zirvenin anahtarını sıkıca kavramış, asla bir başkasına vermemek için direniyordu. mükemmel bir form tutturan cemil turan'ın yanısıra, alparslan, şevki ve engin gibi asları, onur ve cem gibi iki genç yeteneği de monte eden sarı-lacivertliler, 2 sezondur trabzonsuporluların ellerinden aldığı şampiyonluğu yeniden istanbul'a taşımanın savaşımını veriyordu.
takvim yaprakları 8 ocak 1978'i gösterirken avni aker sahnesinde gösterime giren trabzonspor-fenerbahçe klasik başyapıtında bir kalecinin nasıl devleştiğine tanık olundu. bu, elbette bordo-mavili kalenin bekçisi şenol güneş olamazdı. çünkü turgay, necati, kadir, cemil kurgusundaki taş gibi savunma, sarı lacivertli ileri uç elemanlarına asla trabzon kalesine çok etkili gelme fırsatı tanımayacaktı. öyleyse, ... evet, evet devleşen kaleci fenerbahçe'nin 1 numarası ivançeviç'ti. sarı-lacivertli taraftarların "kalemizde ivançeviç var, geri dörtlümüz çelikten duvar..." sözleriyle şarkılarına konu ettiği yugoslav kalesi o gün adeta tek başına savunmuştu kalesini. trabzonspor 90 dakika boyunca, f. bahçe kalesine doğru akın üzerine akın tazelemiş, her an golle burun buruna kalınmıştı. ama, kalesine adeta kilit vuran ivançeviç, dalga dalga gelen bu ataklarda yakılmamış tek gol için dahi izin vermemişti.
ertesi gün tüm türkiye'nin konuştuğu isimdi ivançeviç. karadeniz fırtınasını tek başına durduran yugoslav kaleci, böylece 0-0 biten dev maçla birlikte trabzonspor'un ligde devreyi lider kapamasına da izin vermemişti.