ilk basımı 1997 yılında olan bülent gürkan ve m. sait orhan'ın "trabzonspor efsanesi" kitabından;
üstüste 8 beraberlik
kupanın ilk maçının hemen ertesine denk düşen lig haftasında beşiktaş'la oynanacağı maçı ertelenen şanlı takaların, hemen ertesi hafta kısmetinde yine lig beraberlikleri vardı. eskişehir ve diyarbakır deplasmanlarında toplam 180 dakikada bir kez olsun tribünlerden gol sesi yükselmemişti. ertesi hafta avni aker'de de zonguldakspor'la oynanan maçta takımların gol orucu sürdü. böylece, trabzonspor-beşiktaş erteleme maçını bir yana attığımızda bordo-maviler 2.5 ayı aşkın bir süre üstüste tam 8 maçta ne kazanmış, ne kaybetmişti. başka bir deyişle 30 aralık 1979 günkü deplasmandaki 2-1'lik gaziantepspor galibiyetine kadar tam 8 kez üstüste berabere kalarak tarihinde ilginç bir rekoru işlemiştir. üstelik, selahattin ve tuncay'ın ilk 45 dakikaya sığdırdıkları 2 golle kazandırdıkları gaziantepspor maçından sonra, yeni yılın ilk haftası oynanan erteleme beşiktaş maçı da bu ilginçliğin bir devamı olmuştu.
ilk basımı 1997 yılında olan bülent gürkan ve m. sait orhan'ın "trabzonspor efsanesi" kitabından;
2. haftaya ait bu rötarlı beşiktaş maçında da avni aker stadında taraflar gol kaydını becerememişti. fakat bu gol ve galibiyet kısırlığına karşın, 2 puanlı sistemde trabzonspor devreyi lider kapamayı bilmişti.
başkan şamil ekinci "lige yeni ve genç futbolcularla başladık. ama onlar bizi mahçup etmedi. başarılı oldular. amacımız ikinci yarıda futbol kalitemizi yükseltmek ve ipi şampiyonlukla göğüslemektir. en büyük sıkıntımız ise trabzon'a gelen takımların koyu bir defans anlayışı içinde olmalarıdır. trabzonspor'un duraklamasını bekleyenler daima o hayalle yasayacaklardır. hızımız kesilmeyecektir." derken; necmi perekli tercüman gazetesi'ndeki kösesinde : "trabzonspor görünüşte türkiye'nin en hesaplı-kitaplı ve planlı takımı. yönetimi, teknik adamları, futbolcusu diğer kulüplere göre daha istikrarlı, daha problemsiz, transfer politikası daha isabetli ama trabzonspor her yıl oyun gücünden çok şeyler kaybediyor. trabzonspor o eski hızlı, hareketli ve gözleri doyuran futbolunu oynuyor. bence trabzonspor şu anda plansız satılan futbolcularının bazılarının yokluğunu en acı şekilde hissediyor. öte yandan diğer takımlar osmanlı devleti'nin dönemleri gibi gerileme dönemini yaşarken, trabzonspor duraklama dönemini yaşıyor. netice olarak bir reklam spotunda söylendiği gibi "bu sezonda trabzonspor'un şampiyonluktaki üstünlüğü tartışılmaz".
bu haftaki maçlar 18 kasım 1979 tarihinde oynanacaktı fakat 21 kasım'daki galler milli maçı sebebiyle tehir edilip, daha sonra da 6 ocak 1980 tarihinde oynanamasına karar verilmiştir.
trabzonspor: şenol güneş, hüsnü özkara, arif abanozlu, turgay semercioğlu, güngör şahinkaya, serdar bali, selahattin babul, yaşar alemdaroğlu, tuncay soyak, galip değerli, mustafa gedik
teknik direktör: ahmet suat özyazıcı
beşiktaş: mustafa özbey, süleyman oktay, mehmet ekşi (dk. 76 akif başaran), samet aybaba (dk. 76 fikret demirer), ali çoban, kemal batmaz, ömer gülen, kemal kılıç, ziya doğan, necdet ergün, ercan ozan
teknik direktör: serpil hamdi tüzün
sarı kart: dk. 73 serdar bali (trabzonspor) dk. 25 ali çoban (beşiktaş)
kırmızı kart: dk. 59 hüsnü özkara (trabzonspor) dk. 82 kemal batmaz (beşiktaş)