tvs münchen 1860, fuar şehirleri kupası revanşında göztepe'yi ağır bir bozguna uğrttı: 9-1.
sarı - kırmızılılar buz tutmuş bir saahada, —8 derece soğuk altında 4 bin türk işçinin bütün iyi niyetli tezahüratına rağmen sahadan hem de açık bir farkla yenik ayrılmaktan kurtulamadılar.
oysa maç başında 7. dakikada rebele ve 12 dakikada luttrop'un ayağından yedikleri gollere rağmen göztepe henüz bozulmamıştı. nitekim 18. dakikada ertan sarı -kırmızılıların yegâne golünü alınca türk seyircilerinin tezahüratı münchen sahasını bir alsancak, bir mithatpaşa hâline getirmişti.
ancak göztepeli futbolcular buz zemin üzerinde tutunamıyorlar, acemi kayakçılar gibi kayıyor, yerlere yuvarlanıyor. türk veya alman bütün seyircilerin gülmelerine sebep oluyordu. işte bu sırada münchen fırtınası tekrar başladı. 29. dakikada rebele, 36. dakikada grosser ve 41. dakikada konietzka, skoru 5-1 yapınca göztepe'nin yardımına hakemin devrenin bittiğini işaret eden düdüğü yetişti.
ikinci yarı bir maçtan ziyade alman takımının gösteri programına döndü. rebel 61. dakikada altıncı, daha sonra konietzka yedinci golü atınca sahada şimdiye kadar hiç bir futbol maçında görülmemiş bir vodvil cereyan etmeye başladı. temsilin başartisri alman takımının ünlü yugoslav kalecisi radenkoviç idi. radenkoviç, sportmenliğe hiç yakışmayacak bir şekilde saha ortasına gelerek çeşitli soytarılık yapmaya başlayınca neticeden üzüntü duyan türk seyircileri önce sinirlendiler, sonra da şımarıklığı protesto ettiler.
hele türk müdafilerin yaptığı bir favl'e hakemin penaltı vermesi ve bu penaltıyı radenkoviç'in atmak istemesi bardağı taşıran son damla oldu. bir anda türk seyircileri sahayı doldurdular radenkoviç, üzerine hücum eden seyircilerden ancak polis ve göztepe idarecilerinin yardımı ile kurtulabildi. seyirciler tekrar tribünlere döndüklerinden yugoslav kaleci penaltıyı gole çevirtil. münchen'in son golünü ile heiss kaydetti.