diyarbakırspor’un 2. lig’de mücadele verdiği o sezon istanbul’dan gelen bir cinayet haberi tüm türkiye’yi sarsacaktıtı. televizyonlar ve internet üzerinden haber yapan siteler geçtikleri son dakika flaşlarıyla gazeteci hrant dink’in öldürüldüğünü nü bildiriyordu. ermenice-türkçe yayın yapan agos gazetesinin yayın yönetmeni hrant dink, yıllardır süregelen sağcı-devletçi zihniyetin organize ettiği kampanya sonucu hedef gösterilmiş, cinayet aylar öncesinden planlanmış ve karanlık çevrelerin desteklediği ve tetikçi olarak öne sürdüğü ogün samast tarafından arkadan kurşun sıkılarak osmanbey’de gazete binasının önünde katledilmişti. cinayet ülkede duyarlı, vicdan sahibi herkesi ayağa kaldırdı. ancak bazı çevreler cinayetin abartıldığını dile getiriyordu. başta o dönem istanbul valisi muammer güler ve emniyet müdürü celalettin cerrah olmak üzere, çeşitli devlet görevlileri, istihbarat ve emniyet mensupları ve jandarma cinayeti önceden bilmek ve önlem almamakla suçlanıyordu. cinayet yurt çapında günlerce protesto edildi. hrant dink’in cenazesi, istanbul’da düzenlenen ve 500 bini aşkın kişinin katıldığı sessiz bir yürüyüşün ardından defnedildi.
cinayetten sonra elazığspor-malatya ve trabzonspor-kayserispor maçlarında açılan pankart ve atılan sloganlarda cinayetini işleyenler kutsandı. cinayete tepki gösteren takım taraftarı sayısı ise üçü geçmez.
ogün samast’ın memleketi trabzon’da, vali hüseyin yavuzdemir ve emniyet müdürü reşat altay’ın görevden alınmasının ardından oynanan trabzonsor - kayserispor karşılaşmasında tribünlerde adeta “milli heyecan + milli hezeyan" kokteyli mesaj yağmuru yaşandı. kentin haksız yere suçlandığını ileri süreni-yaklaşık 15 bin taraftar, avni aker stadyumu’nu binlerce bayrak ve pankartlarla donattı. maçtan önce istiklal marşı okunurken ellerindeki bayrakları kaldıran taraftarlar, “şehitler ölmez vatan bölünmez”, “ne mutlu türküm diyene” şeklinde sloganlar attı. bazı trabzonspor taraftarları hrant dink’in karili ogün samast’ın cinayet sırasında kafasına geçirdiği beyaz bereyi başlarına takarak, “hepimiz ogün’üz” diye slogan atu. adı, 16 mart; 1978’de istanbul üniversitesi önünde öldürülen yedi öğrencinin katledilmesinde de geçen ve daha birçok karanlık olayla anılan, hrant dink cinayetinden sonra da görevden alınan reşat altay’a destek veren bordo-mavili taraftarlar, “adam gibi adam reşat altay” sloganları attı, “sevgili müdürümüz reşat altay, seni ulutmayacağız”, “hepimiz türküz”, “hepimiz trabzonluyuz” ve “hepimiz m. kemal’iz” pankartları açtı. tribündeki gerginlik sokaklara da taşmıştı. lig a’da malatyaspor-elazığspor maçı ( http://macanilari.com/28....gspor-200620071810--.html) öncesinde de yaklaşık 400 elazığlı taraftar, dink’in malatya doğumlu olması nedeniyle, “ermeni malatya” sloganı attı. ardından “ne ermeniyiz, ne malatyalıyız. elazığlıyız, türkiye sevdalısıyız” yazılı pankart açıldı. bunun üzerine tepki gösteren malatyalılar, karşı sloganlar atmaya başladı. çıkan arbedede 3’ü polis 10 kişi yaralandı. kriz geçiren bir taraftar ambulansla hastaneye kaldırıldı. maç sırasında da, elazığspor taraftarları “ermeni malatya", “ermeni çocukları” diye sloganlar attı.
şubat 2007’de oynanan afyonkarahisar-bozüyükspor maçında ( http://macanilari.com/04....kspor-200620071811--.html) ise afyonkarahisar taraftarları, hrant dink’in katili ogün samast için “hepimiz ogün’üz, hepimiz türk’üz” şeklinde tezahüratlarda bulundu.
lig b yükselme grubu’nda oynanan adana demirspor-alanyaspor maçında, ( http://macanilari.com/28....aspor-200620070110--.html) tribünde türk bayrağı sallayan adana'nın yoksul kesiminin desteklediği demirsporlular, “ne mutlu türküm diyene”, “hepimiz mustafa kemaliz, hepimiz türküz” yazılı pankart açtı. oysa maçtan önce adana demirspor başkam adem atılgan, tribünlerde atılan sloganların aksi yönünde görüş beyan etmişti. “hepimiz hrant dirik’iz, hepimiz ermeniyiz” pankartı açmak için izin istediklerim söyleyen atılgan, türkiye futbol federasyonu’ndan izin alamadıklarını ifade etmişti. başkan atılgan basına, “biz başvuruyu, olayın sıcak olduğu günlerde yapmıştık. bir vatandaşımızın öldürülmesine tepkimizi göstermek istemiştik,” diye bir açıklama yapmıştı.
diyarbakırspor’un aynı hafta gittiği karşıyaka deplasmanında da olaylar yaşandı. karşıyakalı taraftarların attığı ırkçı “pkk dışarı”, “ne mutlu türküm diyene”, “pkk piçleri yıldıramaz bizleri” sloganlarıyla başlayan saldırılar, daha sonra fiili saldırılara dönüştü. maç sonunda olaylar yaşandı. bir grup diyarbakırspor taraftarı linç edilmekten zor kurtuldu.
diğer yandan hrant dink’in gençliğinde bir süre futbol oynadığı istanbul’un amatör küme takımlanndan taksimspor, cinayetten sonra çıktığı karşılaşmada, dink’in benzetildiği “banş güvercini” temasını vurgulamak amacıyla beyaz forma giydi. diyarbakırspor taraftan da cinayetten sonra kendi sahasında oynadığı maçlarda dink’e sahip çıktı. trübünler maçlar öncesinde ve sırasında hrant dink’in katillerinden hesap sorulmasını istedi. diyarbakır atatürk stadyumu’nda “hepimiz ermeniyiz, hepimiz hrant’ız” sloganlan atıldı.
kuşkusuz hrant dink’in ölümünden sonra başlayan karşı tepkilerin en korkuncu beşiktaş’ın çarşı grubu’ndan gelmişti. liderlerinden biri de ermeni asıllı alen markaryan olan çarşı grubu, dink cinayetiyle başlayan protestolara tepkisini tribüne astığı,"hepimiz talat paşa’yız. hepimiz türküz” pankartıyla göstermişti.