bir pazar sabahı uyandım,o zamanlar manisa'da oturuyorduk. lise son sınıf öğrencisi idim,arkadaşım erdal aşağıdan ismimim sesleniyordu,daha önceden kararlaştırmıştık beraberce,izmire göztepe-fenerbahçe maçına gidecektik.alel acele kahvaltı ettikten sonra minibüle manisa'dan izmire gittik.maç alsancaktaydı.halkapınardaki atatürk stadyumu henüz tam bitmemişti.o yaz izmirde yapılacak akdeniz oyunları için harıl harıl hazırlanıyordu.neyse saat 11 gibi alsancaka girdik.maça bu kadar erken girmemizin sebebi fener maçından önce 2 maç daha vardı.tabii ki birde kalabalık.o zamanlar aşırı seyirci olması nedeniyle maçlara erkenden girilirdi.neyse stada girdik.önce izmir amatör küme şampiyonu denizgücü ile balıkesir gömeçspor maçı oynandı.denizgücü maçı kazandı.arkadan 2.maç:o zamanlar 2.ligde oynayan altınordu-aydınspor maçı oynandı,yanlış hatırlamıyorsam maç 1-1 bitti.en sonunda da göztepe-fenerbahçe maçı başladı.göztepe de kaleci rahmetli ali artuner oynuyordu. fenerbahçede de yanaklarında kalın favorileriyle ve kısa boyuyla kaptan nedim libero oynamıştı.oyun oldukça vasat geçti,maçta 1-1 berabere bitti,fenerbahçenin golünü orta saha oyuncusu canan atmıştı.maçtan çıktık ama yorgunluktan bitap vaziyette tekrar minibüsle geri döndük.kös kös manisaya eve dönmüştüm.
sarı ve kırmızı kartların fikir babası alman hakem rudolf kreitlein’dır.
1966 dünya kupası çeyrek final maçı olan ingiltere-arjantin maçını yöneten ve bu maçta yaşadığı olaylar üzerine futbolcu – hakem anlaşmazlıklarını bitirmek maksadıyla sarı kart ve kırmızı kart uygulamasının anafikrini fifa’ya bildirmiştir.
50. dakikadaki ilk gol bazı kaynaklarda ziya şengül kendi kalesine olarak gözükebilir. mehmet 3’ün ortasını fevzi kaleye gönderdi, ertan müdahele etti, ziya’nın da topuğuna çarpan top filelere gitti.