kayhan abiyi 86-87 senelerinde, o zamanlar abdurrahman amcamın adana-baraj yolu 6,5 duraktaki ''mutlu kebap salonu'' nda çalışırken gördüm. çiçek apartmanındaki evlerine lahmacun götürdüğümde kapıyı eşi açmıştı. kayhan abiyi çağırıp parasını ödemesini söyledi. ayrıca kayhan abiden de imzalı bir resmini almıştım. allah rahmet eylesin. mekanı cennet olsun.
14 ekim 1960’da adana-ceyhan’da doğan milli futbolcumuz kayhan kaynak, futbol kariyerine 1976 yılında ceyhanspor'da başladı. 1978'de adanaspor'a katıldı. adanaspor'daki 85 maçta 57 gol attı. buradaki başarıları ulusal takımın teknik kadrosunun da dikkatinden kaçmadı ve kaynak 1978'de türkiye'de düzenlenen balkan gençler şampiyonası'nda ilk kez milli formayı romanya'ya karşı giydi. kaynak bu formayı 2 kez daha terletti.
1985-86 sezonunda ikinci lig'de mücadele eden adana demirspor'da attığı 30 golle dikkat çekti. dönemin gazeteleri "takım gibi futbolcu" başlıkları atarken, kaynak ile ilgili bir sonraki manşetler ise fenerbahçe ile anlaşmasına ilişkin oldu.
kayhan kaynak'ın da gol attığı maçta beşiktaş'ı 3-0 yenerek türkiye spor yazarları derneği kupası'na ulaşan ve 1986-87 sezonuna moralli giren fenerbahçe ligin başındaki üstüste puan kayıplarıyla sıkıntılı bir sezon geçirmeye başladı. kayhan kaynak da başlangıçta fenerbahçe'ye uyum sorunu yaşasa da 14. haftada 1-0 biten maçta ankaragücü'ne karşı ligdeki ilk golünü buldu ve daha sonra takımını taşıyan isim oldu. bazen daha santrayla yada maçın hemen başlarında attığı gollerle tanınmıştır. top tekniği çok yüksek bir oyuncuydu. kafa, sol ve sağ ayağını ve volelerini çok iyi kullanır, kafa toplarında hakimiyeti mükemmeldi. özellikle uzun mesafeden çektiği şutlardan doğan ve zaman zaman dönemin tek televizyonu olan trt'nin kameralarının bile yakalayamadığı golleri fenerbahçe'nin o sezon şampiyonluk yarışında tutunmasını sağladı.
özellikle 22 şubat 1987'de ali sami yen stadı'nda oynanan maçta şampiyonluk mücadelesindeki galatasaray'a karşı kayhan kaynak'ın attığı golle kazanılan 1-0'lık galibiyet yıllarca konuşulduğu gibi, fenerbahçe'nin de 1985 ve 1988 yılları arasındaki tek derbi zaferini teşkil etti. o sezon fenerbahçe'nin ligde attığı 46 golün 10'unda kaynak'ın imzası vardı.
bu başarısı kayhan kaynak'a beş yıl aradan sonra ulusal takımda oynama fırsatını verdi. 4 mart 1987'de ankara 19 mayıs stadı'nda yine bir romanya maçı ile kaynak ilk kez a milli formasını sırtına geçirdi. 25 mart 1987'de ise ali sami yen stadı'nda oynanan özel maçta a milli futbol takımı doğu almanya'ya karşı tarihindeki ilk galibiyetini alırken, kayhan kaynak da 46. dakikada takımın ikinci golünü attığı gibi, kendisinin de ulusal formayla ilk golünü kaydetti. kayhan, a milli formayı toplamda 4 kez giymiştir.
1987-88 sezonunda ise kaynak, çok kötü bir sezon geçiren fenerbahçe'nin formsuz oyuncularından biri oldu. gazetelerde "fenerbahçe'de çok yalnızım" başlıklı demeçlerinin yayımlandığı kayhan, o sezon sadece 5 gol atabildi. fenerbahçe ise o sezonu ancak sekizinci sırada tamamladı.
kayhan kaynak, 1988-89 sezonu öncesinde büyük bir kadro revizyonuna giren fenerbahçe yönetiminin anlaşmak istediği isimlerden biriydi. ancak, fiyatta anlaşma sağlanamaması sonucunda az bir farkla kaynak adanaspor'a transfer oldu.
1990-91 sezonunda ise konyaspor'a transfer oldu. 1992-93 sezonunda ise eskişehirspor'a geçti. daha sonra ise memleketi adana'ya döndü.
kayhan, daha sonra aydınspor ve adana demirspor formalarını giymiştir. en son takımı adana demirspor'un karataş ilçesinde yaptığı hazırlık kampında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmiştir. kabri ceyhan'ın soysalı köyündedir. kayhan kaynak yaşama veda ederken ardında bir eş (handan hanım) ve iki çocuk bırakmıştır.
adanalı kaynak ailesinden tam 7 kardeş türk futboluna hizmet etmiştir. bunlar reşit, irfan, ilhan, kayhan, cengiz, ayhan ve orhan'dır. kayhan'ın ağbileri adanasporlu irfan ve beşiktaş’ta da oynayan reşit’de kalp krizinden ölmüştür. feyzullah da yıllarca malatya forması giydi. oğlu erdoğan ise adana demirspor’un teknik ekibinde analist olarak görev yapıyor. kayhan'ın evinin köşesindeki bursa maçında attığı golün ardından çerçevelenmiş gazete küpüründe denildiği gibi: "ligin en şık gollerini hep o atar..."