t. s. k., sporcularımızın halkı veya misafirlerini selâmlamak için yaşa, var ol, şa gibi muhtelif şekilde bağırdıklarını ve bu halin intizamsızlığı mucib olduğunu görmüş ve bundan sonra türk sporcularının sağ ol hitabile selâm vermelerini karar altına alarak mıntakalara bu yolda tebligatta bulunmuştur.
vaziyet kulüblere tebliğ edildikten sonra sporcular birbirlerini bu şekilde selâmlıyacaklardır.
1936-37 mevsimi davutpaşa 1926 tarihinde benzersiz bir önem taşıyor, çünkü liglere katıldığımız seneydi bu. büyükler (galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş, istanbulspor, vefa filan) istanbul ligi’nde kendi aralarında tepişedursun (şampiyonluk 11 maçta 33 puanla fenerbahçe’nin olacaktı), kavuniçi kahverengi formalı yiğitlerimiz ikinci kümenin a gurubunda mücadele vermişti gücü yettiğince. on bir takımdan oluşuyordu ikinci kümenin a gurubu. anadoluhisar, altınordu, beylerbeyi, davutpaşa, doğanspor, feneryılmaz, galata, kasımpaşa, karagümrük, ortaöy ve sümerspor’du bu takımlar. lig boyunca altınordu, anadoluhisar ve kasımpaşa rakiplerine üstünlük sağlarken, şampiyonluk ipini göğüsleyen anadoluhisar olmuştu.
ilk yılımızda şahane sonuçlar aldık diyebilirim. genç takımdan gelen oyuncularımız ile oldukça enerjik, iyi mücadele eden bir takım oluşturmuştuk. hatta ilk dört maçta tutukluk göstermesek, biraz daha deneyimli olup sadece bir puanla yetinmesek, şampiyon bile olabilirdik dersem abartıda bulunmamış olacağım. çünkü lige iyice ısındığımız ikinci yarıda yaptığımız on karşılaşmada altı yengi, dört de beraberlik almış, karşıtlara gücümüzü kanıştlamıştık.
galatasaray - fener maçını millî takım antrenörü idare edecek
t. s. k. istanbul bölgesi futbol ajanlığından:
7/2/1937 pazar günü yapılacak lik maçları
...
şeref stadı: alan gözcüsü halid galib ezgü altınordu - davudpaşa a takımları saat 12 hakem: halid galib ezgü eyüb - süleymaniye a takımları saat 14 hakem: nihad bekdik. yan hakemleri bahaeddin uluöz ve halid özbaykal topkapı - anadolu a takımları saat 15,45 hakem: bürhan atak. yan hakemleri: tarık ve rıfkı