ilk basımı 2007 yılında olan duygu hatipoğlu ve m. berkay aydın'ın "bastır ankaragücü: kent, kimlik, endüstriyel futbol ve taraftarlık" kitabından;
1972-1973 sezonunda ankaragücü ligin 4. sırasında yer alıyordu. bununla birlikte türkiye kupasına bir kere daha çok yaklaştı. geçen senenin kupa şampiyonu olarak, kupa mücadelesinde gaziantep'i, yarı finalde de fenerbahçe'yi eleyerek galatasaray ile final oynadı. fenerbahçe ile oynanan yarı final maçı adeta bir efsaneydi. baskın soysal, mehmet aktan, ismail dilber, erman toroğlu, müjdat yalman, zafer göncüler, metin yılmaz, selçuk yalçıntaş, melih atacan, koksal mesci ve adnan sezgin ankaragücü formasıyla sahadaydı. istanbul'da birbiri ardına çıkan kırmızı kartlarla erman toroğlu, metin yılmaz ve selçuk yalçıntaş oyun dışına çıkmış, ankaragücü 8 kişiyle maça devam etmek zorunda kalmıştı. buna rağmen direne direne fenerbahçe'yi 2-1 yenmiş ve finale adını yazdırmıştı. bu maçta kaleci olarak görev yapan baskın soysal finale giden maçı şu şekilde anlatıyor:
"maç 1-1. baktım erman ve tatar metin atıldılar. çok sinirliyim. kendi kendime 'hakemin yanına gitme' diyorum. birden kaptan selçuk da atıldı. 3 arkadaşımızda sıraya dizilmişler dışarı çıkıyorlar. dayanamadım gittim hakemin yanına bağırdım, çağırdım. ağır sözler söyledim. hakem muzaffer sarvan beni atamadı. "baskın git kalene" dedi. maç devam ediyor. 8 kişi kalmışız. saha çok ağır. hepimiz çamur içindeyiz. maç devamlı bizim kalede oynanıyor. korner attılar, çıktım topu aldım. sarı mehmet'e verdim. orta sahada köksal'la fenerli cevher bekliyorlar. sarı mehmet kafayı bir kaldırdı, topu köksal'a verdi koksal topu bir aldı, bastı cevher'e çalımı. bir çalımda kaleci datçu'ya attı. vurdu ve gol. 8 kişiyle 2-1 öne geçtik. statta çıt yok. sabri mermutlu şeref tribününde ayağa kalkmış ve, 'beyler bu takımı alkışlayın demiş. ondan sonra şeref tribününde başlayan alkış bütün stada yayıldı."
'bol kırmızı soslu' o meşhur maç, ve sonrasını da erman toroğlu şöyle anlatmaktadır:
"inönü de fenerbahçe ile oynuyoruz. 1-0 da öndeyiz. rahmetli yılmaz beraberlik golünü atıp küfretmeye başladı. maçın hakemi muzaffer sarvan duymamazlıktan gelince cezayı kendim kesmek istedim. sonrası, bol kırmızı soslu bir maç oldu. ertesi gün cafer zorlu bir karikatür yapmış milliyet'te. inönü stadı. sahanın içine olduğu gibi a.gücü yazmışlar, tribünlere de f.bahçe. yanına sokak feneri yapmışlar, 8 kişi üst üste çıkıyor feneri söndürüyor. maçtan sonra milliyet'i ziyaret ettik. milliyet'in spor müdürü rahmetli namık sevik, ankaralıdır. bize dedi ki, 'bugün tamam da, bundan sonra size çok yer veremem. bu gazeteyi istanbullu taraftarlara satıyorum.' biz o günlerde futbolculuk yaptık."